Menu

Ridning er en fantastisk hobby der giver meget

november 16, 2015 - Fritid og hobby
Ridning er en fantastisk hobby der giver meget

Ridning er en hobby som mange piger dyrker når de er børn og i deres tidlige teenageår. Derefter mister mange interessen for sporten og får andre interesser. Det er synd. For ridning er en utrolig givende hobby, som kan give gode oplevelser til mennesker i alle aldre og på alle niveauer også selvom du ikke har råd til de dyreste rideudstyr.

Faktisk peger mange undersøgelser på, at ridning er med til at forøge det mentale velvære og forebygge stress. Hestens ro smitter af på dig som rytter og det giver en følelse af velvære at opholde sig i naturen sammen med hesten. Derudover sætter ridningen det skub i kroppens kredsløb og fordøjelsessystem, hestens bevægelsesmønstre svarer nemlig til menneskets. Det at have et dyr at tage sig af og passe og pleje er ligeledes med til at give velvære.

Ridning er fantastisk motion!

ride-870100_1280Hobbyen er dertil også en god fysisk motion, da den styrker balancen i kroppen. Selvom man ofte tror at det er hesten der gør arbejdet, er ridesport faktisk virkelig god motion. Når man rider, er man nødt til hele tiden at kontrollere hesten samtidig med at man holder kroppens balance og ikke falder af. Det er med til at styrke mobiliteten og balancen og dermed kroppens muskulatur. Du spænder altid i bækkenbunden og mavemuskulaturen når du rider, derfor har mange ryttere flotte og flade maver!

Hvordan kommer du i gang med ridning?

Ridning kan være en bekostelig affære, særligt hvis du skal have din egen hest! En billig ridehest koster ca. fra omkring 15.000 kr. og opefter. Herudover skal du jo også have ridehjelm, ridestøvler og ridetøj.

Der findes dog mulighed for at låne en ridehest på en af landets mange rideskoler. Du kan også finde en en rytter, som har flere heste der skal rides og hjælpe med at ride hestene. Så hjælper du både en ven, samtidig med at du knytter et bånd til en hest.

Hvad skal du kigge efter hvis du vælger at købe en hest eller pony?

Hvis du gerne vil have din egen hest, er der nogle ting du skal være opmærksom på i købsprocessen.

Først og fremmest er det er vigtigt, at du undersøger markedet grundigt, inden du vælger den første og bedste hest du lige har forelsket dig i. Kig på de forskellige salgsportaler på nettet og ring rundt til de forskellige stalde der sælger heste. Ligesom med alle andre produkter, giver det rigtig god mening at undersøge markedet så man ved, vhvor man kan få mest for sine penge. Undersøg også staldens renommé blandt andre ryttere. Her kan du eventuelt bruge forskellige heste fora på nettet.

Når du har fundet den hest du gerne vil have, skal du undersøge hestens resultater. Det kan du gøre via Dansk Rideforbund. Brug google til at søge på hestens navn. Dette gælder særligt hvis du er på udkig efter en konkurrence hest.

Inden du beslutter dig, skal du selvfølgelig også have en prøvetur på hesten for at sikre, at alt er som det skal være og du og hesten passer sammen. Få eventuelt hesten hjem i en prøveperiode inden den endelige handel og sørg for at få aftalt en fortrydelsesret med sælgeren – få det gerne skrevet ind i kontrakten. Du skal også sørge for t der bliver lavet en handelsundersøgelse så du ikke køber en hest der har nogle skjulte lidelser. Slutteligt er det vigtigt at du får udarbejdet en købskontrakt hvor der står alle de ting som sælgeren har oplyst om hesten. Her kan du finde forskellige standard kontrakter på nettet som du kan skrive ud.

Ridning er ikke en hobby men en livsstil

Får du købt den rigtige hest som lige passer til dig og dine behov vil du med sikkerhed få en hobby som er meget mere end en hobby. Som mange erfarne hestefolk plejer at sige “ridning er ikke en hobby, det er en livsstil”.

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *